De 2 beste tips om je seksleven spannender te maken

Het is niet altijd nodig om naar je lokale of online sexshop te gaan en om zweepjes, kettingen, handboeien en alle andere soorten bondageapparatuur te kopen. Natuurlijk kan dat ook wel, en dit kan ook heel opwindend zijn, maar het is niet altijd nodig.

Er zijn heel veel eenvoudige dingen die je met je partner kunt proberen, die net zo effectief blijken te zijn, zonder dat je naar noodmiddelen hoeft te grijpen

Hierna twee dingen die je vandaag nog uit kunt proberen.

Terug naar basics: de juiste standjes op de correcte manier

De makkelijkste manier om je seksleven op te fleuren voor jou en je partner, is het leren van nieuwe seksposities. Dit advies kan soms frustrerend zijn, want wat zijn de meest exotische positie die men kan leren? Welke posities passen bij mij en mijn partner? Moet ik naar de sportschool gaan om aan mijn flexibilteit te werken? Maar alleen omdat een positie exotisch is of dat je flexibel moet zijn om het uit te voeren, betekent het niet altijd dat het leuker is. Het kan zeker leuk zijn om het een of twee keer uit te proberen. Je zult eigenlijk ontdekken dat er veel posities zijn die veel plezier, plezieriger en beter zijn, die heel eenvoudig uit te voeren zijn, of het nu de octopuspositie of de beheerspositie is.

Illustratie van de oktopus standje voor in bed

Een ander ding dat je snel ontdekt, is dat de meeste posities vaak kleine variaties zijn op favoriete posities die je al kent. Bijvoorbeeld, een geringe variatie op de reguliere missionaire positie.

Het is de moeite waard om een kijkje te nemen op het net naar tantra, een oude Indiase praktijk die het liefdesleven op een bijzondere manier benaderd, en bovendien heel wat leerzame tips geeft over o.a. standjes.

Wat is de (geheime) fetish van je partner?

Iedere persoon op deze aarde heeft specifieke dingen waar ze enorm opgewonden van worden maar niet zo spannend zijn voor andere mensen. Voor sommige jongens is het een passievolle blowjob of een ‘dirty talking partner’. Dit zijn fetishes. Sommigen kunnen aan de normale kant zijn, terwijl het lijkt of andere seksuele fantasieën alleen in dromen kunnen gebeuren.

Het is de moeite waard om uit te vinden wat de verborgen fetishes van je partner zijn en deze met hen uit te proberen. Dit is een van de beste manieren om je seksleven opwindender te maken en interessanter te maken. Probeer op een subtiele manier uit te vinden wat je nog niet weet over je partner. Dit zijn meestal zeer persoonlijke gedachten en gevoelens die een persoon niet zo snel met je zal delen. Misschien kan een ontspannend glaasje wijn helpen? Eigenlijk is het ‘uitvinden’ al heel spannend op zich.

Begin door hem te vragen of er iets is dat hij in de slaapkamer wil uitproberen. Dit is een leuke, ontspannen manier om te beginnen met het verkennen van wat hij echt wordt aangewakkerd door. Dan kan hij eens zien dat je het comfortabel vindt om te verkennen wat hij wil, hij zal je echt openbaren en met je praten over wat er echt van komt.